Passo Tonale

O lokaciji

Na granici talijanskih regija Trentino i Lombardija, između
dvaju planinskih masiva na 1880 m smjestilo se maleno obiteljsko mjesto i skijalište Passo Tonale. Passo Tonale zajedno sa susjednim Ponte di Legnom tvori skijalište od ukupno 110km staza različitih težina, te će tako ovo skijalište zadovoljiti sve ukuse.

Na sjevernoj strani Passo Tonalea, koja je cijeli dan obasjana suncem, nalazi se većina staza. Središnji dio skijališta oduševiti će početnike i roditelje s djecom. Tu se nalaze lagane početničke staze, žičare koje su naslagane jedna do druge i omogućuju djeci brz napredak zbog posebne konfiguracije terena. Nedostatak vegetacije omogućuje dobar pregled sa staze na stazu što omogućuje roditeljima da nesmetano prate napredak svojih mališana u školi skijanja. U podnožju se također nalazi i posebna staza za sanjkanje, te staza za noćno skijanje koje se održava svaki utorak i četvrtak tijekom sezone.

Napredniji skijaši uživati će u 4,5km dugoj crvenoj stazi koja se nalazi na rubu sjeverne padine i pri tom uživati u posebnom pogledu na ledenjak Presena. Ledenjak se nalazi na suprotnoj strani skijališta, potrebno je na kratko skinuti skije i prijeći cestu kako bi gondolom došli do vrha koji se nalazi na 3016m n/v. Od vrha vodi crveno-crna staza Paradiso duga 5,7km. Staza je vrlo zahtjevna na crnom dijelu i zahtjeva dobro znanje, ali i snagu nogu. Pri dnu staze nalazi se odvojak koji vodi prema međustanici gondole za povratak u Passo Tonale. Ovdje valja biti oprezan, ako se nastavi po laganoj stazi dalje treba imati na umu da jedini povratak je preko teške crne staze koja vodi u Ponte di Legno.

Passo Tonale je idealno mjesto jer će zadovoljiti i sve one koji uživaju u dubokom i netaknutom snijegu. Freeride je ovdje moguć na sve strane, a terena ima od onih lakših početničkih pa sve do onih strmih. U freeride se može krenuti koristeći žičare ili ovdje vrlo popularnim, penjanjem uz planinu. Budući da se dio skijališta nalazi u parku prirode, za heliisking potrebno je tražiti posebne dozvole. Nadmorska visina skijališta omogućuje zadržavanje snijega sve do travnja tako da se ovdje možete uputiti i u kasnijem terminu kada su dani duži, a vrijeme toplije. Na ledenjaku Presena skija se sve do ljeta. 

Kako stići do odredišta?
Udaljenost od Zagreba je 575 km. Put ide preko Ljubljane, Trsta, Venecije do Trevisia i Trenta. Nakon Trenta završava autocesta i počinje dobra i prostrana magistralna cesta, koja tek zadnjih 10 km prelazi u planinsku cestu završnog uspona do Passo Tonale-a.

0
Nadmorske visine
0
Km skijaških staza
0
Gondole
0
Vučnica
0
Sjedežnica

Galerija lokacije

Galerija apartmana

Galerija hotelskih soba

Kontakt

Rado ćemo odgovoriti na sva vaša pitanja

Ispunite formu